MAPIT - GIS-værktøj til bidragsfordelingsmodeller og arealbindingskort til kystbeskyttelsesprojekter
Tilmeldingsfrist
14. maj 2025, kl. 09:00
Tech Talk: Smart GIS-værktøj til visuel simulering af bidragsfordelingsmodeller og arealbindingskort til kystbeskyttelsesprojekter
Info
Vil du have et klart overblik over konsekvenserne af forskellige bidragsmodeller, så du på et kvalificeret grundlag kan definere kommunens bidragsfodelingsmodel og ønsker du et visuelt overblik over, hvilke ledninger eller andre rettigheder og byggelinjer, der kan være i konflikt med dit projekterede kystbeskyttelsesanlæg?
På denne Tech Talk præsenterer områdechef Casper Thybo fra Mølbak Landinspektører MAPIT, som et smart GIS-værktøj, som er skræddersyet til at simulere forskellige bidragsfordelingsmodeller og som på en overskuelig og let tilgængelig måde kan afdække, hvilke bindinger i form af servitutter, ledninger, byggelinjer mm. som skal tages med i betragtning, når der skal projekteres et kystbeskyttelsesanlæg.
Fælleskommunale kystbeskyttelsesprojekter bliver til dels finansieret af de borgere, som får glæde af kystbeskyttelsesanlægget. Kommunen opkræver et bidrag over skattebilletten hos de pågældende ejendomsejere. Det er op til den enkelte kommune selv at definere, hvilke kriterier den vil bruge for at definere, hvilket fordelingstal de enkelte beskyttede ejendomme skal have. Med Mølbaks BidragsFordelingsSimulator kan Mølbak regne på, hvilken betydning forskellige bidragsfordelingsmodeller får for de enkelte ejendomme samt vise, hvad forskellige kategorier af ejendomme gennemsnitligt kommer til at betale i bidrag. Med dette simuleringsværktøj får kommunen således et stærkt værktøj til at give politikerne et ordentlig beslutningsgrundlag, når bidragsfordelingensmodellen skal besluttes.
Når beslutningen er truffet, så kan Mølbak herefter vise i MAPIT på kommunens hjemmeside, hvad den enkelte ejendom skal betale i bidrag og med et link henvise til et notat, der beskriver i detaljer, hvordan bidraget er beregnet for den enkelte ejendom. På den måde undgår kommunen at skulle bruge for mange ressourcer på at besvare henvendelser fra borgere, der har spørgsmål til opkrævningen af bidrag.
Endelig kan Mølbak også i MAPIT vise den geografiske placering af både tinglyste servitutter, ledninger fra LER-registret, naturbyggelinjer (skovbyggelinje, §3-søer mv.), registrerede forurenede arealer mm., som er relevant for at afdække, hvilke forhold der skal afklares inden man kan påbegynde etableringen af kystbeskyttelsesanlægget. Med et klik på servitutten kan man se præcis, hvad servitutten regulerer og hvem der er påtaleberettiget – og med et klik på et link kan få vist servitut-akten og dermed selv få mulighed for at læse hele servitutteksten.
Vil du opleve MAPIT live?
Så deltag i denne Tech Talk og bliv klogere på, hvordan værktøjet kan kvalificere dit arbejde.
Kristoffer Sindby er vært
Vilkår
Tech Talk er et DNNK-webinar, hvor en virksomhed eller organisation får mulighed for at præsentere en løsning, teknologi eller et produkt. DNNK anbefaler eller vurderer ikke de præsenterede løsninger, og der kan være tilsvarende eller konkurrerende alternativer i markedet. Eventuelle udtalelser og holdninger i oplægget er alene oplægsholderens ansvar.
Tilmelding
Har du problemer med at tilmelde dig, selvom din organisation er medlem?
Det skyldes, at vi ikke kender din mailadresse (arbejdsmail) endnu!
Du har to muligheder:
1. Send en mail til mh@dnnk.dk og bed om at blive oprettet.
2. Tilmeld dig ved at klikke på ”jeg er ikke medlem” og tilmelde dig – så overfører vi dig til medlemssystemet, så du næste gang kan tilmelde dig direkte.